PlayOn!

Nu är Sverige på väg till sitt första VM sedan 2006, då turneringen ägde rum i Tyskland. Förväntningarna bland fansen är höga, och många av dem väljer att bege sig österut till Ryssland. Hos Betfairs VM-betting har de flesta valt att betta på turneringens mest framgångsrika lag, nämligen Brasilien.

Just nu är oddsen för en brasiliansk vinst 5.00, vilket gör dem till solklara favoriter. Det är förstås ingen överraskning med tanke på hur överlägsen form de verkar vara i, och med tanke på att världsstjärnor som Neymar och Coutinho spelar i laget. På andra plats ser vi att många tippat på de regerande världsmästarna Tyskland, som gör Sverige sällskap i grupp F.

Med tanke på att vi förutom Tyskland ska möta Sydkorea och Mexiko finns det en chans att Sverige går vidare från gruppspel. Föga förvånande är Tyskland favorittippade att vinna gruppspelet, med aktuella odds om 1.30. Därför blir det förmodligen mot Mexiko som kampen om andraplatsen sker, och vi är övertygade om att mötet kan bli en riktig nagelbitare.

Enligt Betfair är de senaste oddsen för andraplatsen 1.83 för Mexiko och 2.10 för Sverige. För Tyskland är oddsen 1.06, så om tyskarna inte går vidare från gruppspelet kommer det skapa chockvågor över hela världen. Det skulle vara en av VM-historiens största överraskningar någonsin.

Just nu genomgår det svenska landslaget en övergångsperiod, men framtiden ser ljus ut. Efter att Zlatan dragit sig tillbaka från den internationella fotbollen har Emil Forsberg tagit hans plats, och denne fortsätter att imponera i såväl sin klubb som i landslaget. Om Sverige ska lyckas bra i Ryssland måste Forsberg utan tvekan fortsätta med detta.

I så fall finns det nämligen en god chans att upprepa forna tiders bravader, till exempel silvermedaljen på hemmaplan 1958 eller bronsmedaljerna i VM 1950 och 1994. Men hur står sig Sverige egentligen mot resten av världen, och vad är oddsen för stora framgångar i Ryssland? Spana in vår infografik för att ta reda på mer, och glöm inte att berätta för oss vad du tycker!