Satsa pengar på olika sporter

Bet on sportsDet finns en hel del personer som varje vecka satsar pengar på olika sporter, antingen genom att besöka ett spelombud eller använda sig av en bettingsida online som är inriktad på sport. Många online casinon idag erbjuder betting på sport, åtminstone de stora sporterna och de stora sportevenemangen. Andra fokuserar på sport i sig och att man kan spela på en stor mängd olika sporter, ligor och nivåer.

De vanligaste sporterna

Då kan man fråga sig, vilka är de mest vanliga sporterna man kan spela och satsa pengar på? Svaret är rätt enkelt och i regel rör det sig om fotboll, ishockey, handboll, trav och galopp. Dessa sporter är stora och sänds oftast på svensk TV så det är lätt att följa och även förstå vad som händer.

När det kommer till sportevenemang så brukar man kunna spela även på dem, men där beror det på sponsorer och liknande om man kan spela och vilka sporter man kan spela på. I regel spelas det för väldigt mycket pengar på de ovan nämnda vanliga sporterna och det finns en stor chans att man kan vinna stora summor pengar.

Det brukar även förekomma olika typer av spel, där vad det är man spelar på skiljer sig åt. Oftast handlar det om att vissa vem som vinner en match, men det kan även handla om att gissa vilket lag som till slut vinner gruppen eller vem som tar sig vidare till slutspel. Ibland förekommer även spel på saker som hur många mål det görs i en match eller huruvida en viss spelare kommer att göra mål. En del mer underhållande spel finns även, där det inte krävs speciellt mycket förkunskap om sporten för att kunna göra sig en gissning. Här kan det till exempel handla om vilken spelare som gör en speciell målgest eller som under fotbolls-VM 2014 – om Luis Suárez skulle bita en annan spelare eller ej. De som spelade på att han skulle det blev faktiskt vinnarna på detta spel!

Nästan all sport går att spela på

Även om de stora sporterna är de som är vanligast så får det att spela på nästan all sport, det gäller bara att hitta en betting sida som erbjuder sina spelare att spela på en större mängd sport. Det kan till exempel vara att man vill spela på amerikansk fotboll, slalom, curling eller något annat. Många sportsidor och bettingsiter tar in fler och fler sporter i sitt system vilket gör att man som spelare kan satsa mer och mer pengar på ett större urval av sporter. För att framhäva de mindre sporterna brukar en del bolag fronta dagens spel lite extra, vilket består utav matcher som spelas under dagen där du snabbt får reda på om du har lyckats vinna eller ej.

Den enda sporten som idag inte riktigt hänger med i det här är E-sport. Om man är intresserad av att spela på sport och inte bara de större och populäraste sporterna så bör man hitta en bra bettingsida att bli medlem på.